Песенен конкурс - регламент - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Песенен конкурс - регламент

Арлекин 2020
 

Песенният конкурс през 2020 година ще се проведе ОНЛАЙН.
За повече информация вижте НОВИНИ!

 
 

СДРУЖЕНИЕ ”АРЛЕКИН”
СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ОБЩИНА ВАРНА

организират

ПЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
за изпълнители на популярна песен от саундтракт
на филм или мюзикъл

КИНОТО
МОЯ ЛЮБОВ, МОЯ ПЕСЕН

Концертът - спектакъл ще се проведе на 7 юни 2020
летен театър Варна от 19.00 часа


 
 

СТАТУТ
Право на участие в конкурса имат деца и младежи на възраст от 10 до 30 години от цял свят. Изпълнителите са разделени по възрастови групи.

I група   10 14 години
II група   15
19 години
III група   20
30 години
IV група  дуети, вокални формации, вокални групи и рок групи.


Възрастта на участниците се определя с навършените години към датата на конкурса. За непълнолетните е задължително да се представи декларация  свободен текст за съгласие от родителите или настойника, за заснемане и излъчване на изпълнителя в ТВ ефир и Интернет медии.

ЖУРИ
В международното жури участват изтъкнати музикални специалисти, изпълнители и музикални мениджъри. Петчленно жури с председател доцент Етиен Леви след прослушване ще номинира най-добрите изпълнители от всички категории за участие в КОНЦЕРТА СПЕКТАКЪЛ. Класирането от журито не подлежи на обжалване.

РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът се провежда в два кръга.
Първи кръг на 28 март 2020 в град София ще се проведе предварителен кастинг за определяне на участниците в конкурса "Киното -моя любов, моя песен". Кандидат изпълнителите от всички възрастови групи подават заявка онлайн на сайта на фестивала Арлекин, в която посочват две изпълнения от саундтракт на игрален филм, аниманиционен филм или мюзикъл по собствен избор. (Желателно е избраните филми да са от последните 10 години, като например филма за Queen.)
Времетраенето на изпълненията не трябва да са по-дълги от 3.30 мин.
По време на кастинга журито си запазва правото да прекъсне изпълнителя с цел изпяване на друга песен от посочените в заявката за участие.
Заявки за участие в кастинга се приемат до 17 март 2020.

На 30 март 2020 на сайта на фестивала arlekinfest.com ще бъде публикуван списък с имената на класираните изпълнители и групи за участие в конкурса - спектакъл ”Киното - моя любов, моя песен".
До 15 април 2020 г. класираните участници трябва да потвърдят участието си на адрес arlekinfestival@abv.bg и изпратят снимка за каталог и реклама и кратка биографична справка с участие и награди на изпълнителя.
Втори кръг победителите от първи кръг се състезават по категории на 7 юни 2020 г., от 19:00 часа в Летен театър град Варна за "Гран при".

На 6 юни 2020 г. в рамките на филмовия фестивал ще се проведе уъркшоп по сценично поведение и музика за вокални изпълнители и участници в конкурса. Лектори доц. Етиен Леви и доц. Дариана Куманова. Предварително записване до 15 април 2020 на имейл адрес arlekinfestival@abv.bg.  За музикалните ръководители е предвидено участие в кръгла маса на тема "Съвременната музика в образованието, киното и телевизията" на 6 юни 2020 от 19.00 часа в Гранд-хотел Варна.

НАГРАДЕН ФОНД
Голямата награда ГРАНД  ПРИ 1000 лв.
Награда "Арлекин" за първо място във всяка възрастова група.  
Специална награда на публиката.
Грамоти.

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
Заявки за участие се подават онлайн на сайта на фестивала не по-късно от 17 март 2020 г.
Заявки по телефона не се приемат.

ОБЩИ УСЛОВИЯ
ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото за всякакъв вид документиране, филмиране, видеозаснемане и разпространение на материали. Организаторът не отговаря за неуредени авторски права и обезщетения.
Разходите по пребиваването на участници и техните придружители са за тяхна сметка. Нощувки в Гранд хотел Варна ол инклузив при преферентни цени могат да се заявят онлайн на сайта на фестивала в периода от 1 до 15 април 2020г.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню