Песенен конкурс - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Песенен конкурс

История > 2019
 

ЧЕТВЪРТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС
за изпълнители на популярна песен
от саундтракт на филм или мюзикъл

КИНОТО МОЯ ЛЮБОВ, МОЯ ПЕСЕН
Концертът - спектакъл се проведе на 10 юни 2019
Летен театър Варна от 20 часа


 
 

СТАТУТ
Право на участие в конкурса имат деца и младежи на възраст от 10 до 30 години от цял свят.  Изпълнителите са разделени по възрастови групи.
I група:   10
14 години
II група:   15
19 години
III група:   20
30 години
IV група:  дуети, вокални формации, вокални групи и рок групи.
Възрастта на участниците се определя с навършените години към датата на конкурса. За непълнолетните е задължително да се представи декларация  свободен текст за съгласие от родителите или настойника, за заснемане и излъчване на изпълнителя в ТВ ефир и Интернет медии.


ЖУРИ

В международното жури участват изтъкнати музикални специалисти, изпълнители и музикални мениджъри. Петчленно  жури с председател доцент Етиен Леви след прослушване ще номинира най-добрите изпълнители от всички категории за участие в КОНЦЕРТА СПЕКТАКЪЛ.  Класирането от журито не подлежи на обжалване.

РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът се провежда в два кръга.
Първи кръг на 9 и 10 март 2019 в град София ще се проведе предварителен кастинг за определяне на участниците в конкурса "Киното -моя любов, моя песен". Кандидат изпълнителите от всички възрастови групи подават заявка за участие по образец, в която посочват три изпълнения от саундтракт от игрален филм, аниманиционен филм или мюзикъл по собствен избор. (Желателно е избраните филми да са от последните 10 години, като например филма за Queen.) Времетраенето на изпълненията не трябва да са по-дълги от 3.30 мин. По време на кастинга журито си запазва правото да прекъсне изпълнителя с цел изпяване на друга песен от посочените в заявката за участие.
На 30 март 2019 на сайта на фестивала arlekinfest.com ще бъде публикуван списък с имената на класираните изпълнители и групи за участие в конкурса - спектакъл ”Киното - моя любов, моя песен". До 30 април 2019 г. класираните участници трябва да потвърдят участието си чрез попълване на електронен формуляр на сайт.
Втори кръг победителите от първи кръг се състезават по категории на 10 юни 2019г., 20 часа  град Варна за "Гран при".

НАГРАДЕН ФОНД

  • Голямата награда  ГРАНД  ПРИ 1000 лева

  • Награда "Арлекин" за първо място във всяка възрастова група.

  • Специална награда на публиката.


ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
Заявки за участие се подават чрез попълване на електронен формуляр на сайта на фестивала arlekinfest.com не по-късно от 10 февруари 2019 г. Заявки по телефона не се приемат. Непълно и некоректно попълнени и неподадени заявки в посочения срок, не се вземат предвид.

ОБЩИ УСЛОВИЯ
ОРГАНИЗАТОРЪТ си запазва правото за всякакъв вид документиране, филмиране, видеозаснемане и разпространение на материали. Организаторът не отговаря за неуредени авторски права  и обезщетения. Разходите по пребиваването на участници и техните придружители са за тяхна сметка. Нощувки в Гранд хотел Варна ол инклузив при преферентни цени могат да се заявят на имейл адрес  arlekinfestival@abv.bg до 30 април 2019г.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню