Пратеник от Арлекин на Сан Ремо - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Пратеник от Арлекин на Сан Ремо

За нас

Пратеник от Арлекин на Сан Ремо
Маги Джанаварова


З
а първи път българка участва на фестивала за италианска песен "Сан Ремо". Маги Джанаварова представи нашата страна в Италия на най-стария музикален фестивал в Европа.
Фестивалът „Сан Ремо” в Италия е трамплин за музикални звезди вече 66 години. Славата на големи певци като Ал Бано и Ромина Пауър, Тото Котуньо, Ерос Рамацоти и Ил Воло тръгва именно от него. От тази година за първи път италианците допускат и чужденци в конкурсната програма.

„Един ден с мен се свърза Етиен Леви, който ми е много близък от доста време, и ми каза, че заедно с фестивала „Арлекин”, на който той е музикален директо,  са се спрели на моето име и ме попита искам ли да участвам в Сан Ремо. И аз естествено казах „Да”, разказа Маги Джанаварова.  
От 1700 кандидати на три предварителни кръга Маги стига до основните 150, които трябва да подготвят песен и видеоклип за финала на конкурса. Тя ще има две версии - на италиански и на български, а представянето ѝ ще бъде на 25 ноември.
Маги ще представи България с песента "Приказка" - на италиански "Favola". Изпълнителката сподели, че покрай участието е понаучила италиански, защото все пак песента трябва да звучи максимално правдоподобно и правилно.
На кастинга се явят 145 души. Всички изпълнители трябва да имат авторска песен и видеоклип.
"След това отново ще има жури, но кастинга остават 8 души, след което се отива в Рим, където накрая ще останат само двама певци", уточни Джанаварова.


BTV: Интервю с Маги Джанаварова

On Air: За първи път: Българка ще участва на фестивала "Сан Ремо" в Италия 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню