Кино и телевизия - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Кино и телевизия

История > 2018

КИНО И ТЕЛЕВИЗИЯ

Този раздел включва филми с мото "Светът в моите очи" и историческа тема "Българите, кои сме ние?"

Краен срок за получаване на идеи за сценарий - 25 декември 2017г.  Всички видеопродукти трябва да бъдат с времетраене до 8 минути.
arlekinfestival@abv.bg

I. ИГРАЛНИ И ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ


Първи етап - представяне на идеите  
Предложените идеи за сценарии от младите автори, трябва да бъдат в обем до  три страници. Авторите на избраните  от професионално жури  идеи  получават награда-безплатно обучение.
Втори етап - обучение
По време на обучението одобрените идеи се доразвиват в сценарии. Обучението се извършва във виртуална видеокласна стая и индивидуални консултации по скайп от януари,  до 15 март 2018 г/. Преминалите курса на  обучение след успешно полагане на тест, получават сертификат.
 Избраните от професионално жури пет сценария се заснемат от  професионален екип с осигурена техника под ръководството на автора на сценария, който подбира актьорския състав от своето училище или град. Останалите сценарии авторите заснемат с телефон, любителска камера, фотоапарат и т.н.  с подкрепата  на екипа на "Арлекин" /като консултации/. Номинираните филми се  състезават по време на четирите фестивални  дни в гр.Варна.

II. ВИДЕОКЛИП
– това са преди всичко клипове предназначени за реклама, послания  заснети и монтирани от деца с различни устройства - мобилен телефон, фотоапарат, любителска камера.

Заявка за участие до 25 декември 2017г.
Краен срок за получаване на видеоклипа - 30 март  2018 г. Екипът на "Арлекин" се ангажира да дава безплатни консултации при изработката на клипа.
arlekinfestival@abv.bg

III. РЕПОРТАЖНИ ФИЛМИ – филми, заснет и монтиран от деца с различни устройства – мобилен телефон, фотоапарат, камери.

Заявка за участие до 25 декември 2017г.
Краен срок за получаване на репортажния филм -  30 март 2018 г.  arlekinfestival@abv.bg

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню