Регламент - АРЛЕКИН

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Регламент

История > 2014

  Във Фестивала могат да участват ученици от 8-18 години, индивидуално, група, клас или училище.
Фестивалът за детско медийно изкуство „АРЛЕКИН” 2014 г. се провежда в следните категории:
Кино-късометражни игрални, документални филми и сценарии, Телевизия и радио–филми и клипове телевизионни, театрални, музикални, спортни и радио предавания, тв репортажи, рекламни и др. формати и Интернет издания- уебсайтове.
Изпращайте материалите на адрес lt arlekinfest@abv.bgдо 30.12.2013 г.
Обучението във „виртуална видеокласна стая” отново ще бъде за българските деца, живеещи в България и по света с безвъзмездна помощ на съответните специалисти в областта на киното, телевизията,драматургията, журналистиката и други области.
Иновациите са водещ фактор във фестивала. Всяка година по време на фестивалните дни се представя продукт създаден от децата, който е постижение в най-новите технологии на интернет, тв медии и кино.
Хит на 2013 година беше първият игрален 3D филм създаден от деца и прилагането на Kinect технологии прилагана от деца. Тази година ще се представи новата тенденция в кинематографичното “Театър на живо”, който ще бъде реализиран от деца.


  КАТЕГОРИЯ КИНО: Късометражни игрални и документални филми и сценарии.
Първи етап – представяне на идеите. Предложените идеи – сценарии от младите автори, трябва да бъдат в обем до три страници- срок 30.12.2013 г. arlekinfest@abv.bg
Авторите на избраните от професионално жури идеи получават награда-безплатно обучение .
Втори етап – обучение във “Виртуална класна стая“ по специалностите драматургия, режисура, сценография, операторско майсторство, актьорско майсторство, монтаж и музика.
По време на обучението одобрените идеи се доразвиват в сценарии. Обучението се извършва във виртуална видеокласна стая и индивидуални консултации по Skype.
Завършилите обучението след успешно преминаване на тест получават сертификат.
Трети етап- Авторите на избраните от професионално жури 5 сценария получават голямата награда – заснемане на филми по тях и излъчването им в трите фестивални дни в гр. Варна.
От 10.01.2014 г.започват индивидуални консултации и разяснения на номинираните участници /от първия етап/ по Skype с виртуалното обучение.
Готовите филми трябва да бъдат предадени до 10.05.2014 г.
Всички екипи и индивидуални участници стигнали до 3 етап получават правото безплатно да бъдат настанени в Гранд Хотел Варна „all inclusive” за трите фестивални дни от 30.05 до 02.06.2014 г.

  КАТЕГОРИЯ ТЕЛЕВИЗИЯ И РАДИО:
Телевизионни, рекламни и репортажни предавания и клипове – това представлява видеозапис/филм/, до 15 мин. заснет или монтиран от деца с различни устройства – мобилен телефон, фотоапарат, камери.
Краен срок за получаване 1 май 2014г. lt arlekinfest@abv.bg
Радио предавания – аудио запис до 15 мин. заснет и монтиран от деца с различни устройства.
Краен срок за получаване 1 май 2014г. lt arlekinfest@abv.bg

  КАТЕГОРИЯ ИНТЕРНЕТ ИЗДАНИЯ:
Създадени и моделирани от деца, сайтовете се номинират в три под категории, които определят качеството на сайта – съдържание /информация, култура, образование/, дизайн и навигация.
Краен срок за получаване на линкове 1 май 2014г. arlekinfest@abv.bg
Община Варна отново отворя вратите си за децата и за Фестивала, който ще се проведе от 30.05.2014 до 02.06.2014г. На 20.05.2014 год. номинираните във всички категории ще получат покани за фестивалните дни във Варна.
Номинираните филми, предавания и сайтове ще бъдат класирани в различни под категории от детско и професионално жури.
Професионално международно жури ще номинира филмите, които ще представят „Арлекин” на международни фестивали.
Първите места при всички категории получават престижната награда почетна статуетка и грамота, вторите и третите места грамоти.
Голямата награда- уникална статуетка на името на акад.Хачо Бояджиев се присъжда на най-добрата творба независимо от жанра.
Всички участници получават и чудесни подаръци осигурени от нашите спонсори.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню